Hieronder een overzicht van diverse publicaties over De Fietsende Vrienden in de media:

23 augustus 2022 – CoevorderNieuws.nl (online)

Nadat we op zondag 21 augustus in Dalen, onze eerste tussenstop, waren aangekomen, werden we gebeld door Coevorder Nieuws. Of ze mochten langskomen voor een interview over ons bijzondere initiatief. Uiteraard stemden we hiermee in. Het werd een leuk, onderhoudend gesprek met journalist Esselien de Groot. Dit gesprek heeft ze prachtig verwoord in het volgende artikel:

22 augustus 2022 – Alex Miedema Blog (online)

De populaire automotive blogger Alex Miedema, groot fan van De Fietsende Vrienden schreef, een indrukwekkende blog over de start van de Tour De TBE. Het leuke van deze blog is dat die geld op kan leveren voor ons goede doel. Want hoe vaker die gelezen wordt, des te meer geld gaat er naar onze stichting. Lees en deel darom weblog:

21 augustus 2022 – De Drontenaar (online)

Bij de start van onze Tour De TBE was de pers ook aanwezig om ons verhaal op te tekenen. Onder hen Wouter Foppen van De Drontenaar. Hij stelde vlak voor vertrek een aantal vragen aan Age. De uitwerking daarvan kun je teruglezen op de site van De Drontenaar:

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/swifterbant/263150/bij-start-van-fietstocht-hebben-fietsende-vrienden-al-bijna-10-

18 augustus 2022 – SamenDalen (online)

Op 21 augustus vertrekken De Fietsende Vrienden vanuit Swifterbant richting Stockholm om hun aan TBE overleden vriend te eren en om aandacht te besteden aan deze tekenbeetziekte. De eerste stop zal zijn in het Drentse Dalen. Dat dit dorp de vrienden hartelijk zal ontvangen blijkt uit het volgende bericht:

29 juni 2022 – De Bron Ugchelen (krant)

Die fatale tekenbeet liep hij op in de frisgroene natuur. Na een ziektebed van een half jaar waarin zijn hersenen langzaam werden aangetast, overleed onze vriend en broer Jaap (43) eind 2017 in onze aanwezigheid aan de gevolgen van de tekenbeetziekte TBE. Lees verder in het volgende bericht:

22 juni 2022 – Flevopost (krant en online)

De Fietsende Vrienden, 4 mannen die allen oorspronkelijk uit Swifterbant komen, fietsen van Swifterbant naar Stockholm voor Jaap. En om aandacht te schenken aan te tekenbeetziekte TBE, waar hun vriend en broer aan overleed.

https://flevopost.nl/dronten/De-Fietsende-Vrienden-gaan-1.500-kilometer-fietsen-voor-het-goede-doel-27764672.html

1 juni 2022 – Futurumshop blog (online)

Onze partner Futurumshop heeft op hun website een blog gepost over De Fietsende Vrienden. De titel van de blog heet “Fietsen naar Stockholm voor het goede doel: Klik op de volgende link om het gehele artikel te lezen:

https://www.futurumshop.nl/blog/article/evenementen/fietsen-naar-stockholm-voor-het-goede-doel

29 april 2022 – 100%NL Magazine (online)

Vanaf 2022 lees je iedere maand op het online platform van 100%NL Magazine échte verhalen, van échte mensen. Mensen met een bijzonder verhaal, die heftige gebeurtenissen hebben meegemaakt, maar toch de draad weer hebben kunnen oppakken. Doorzetters, zoals wij ze noemen.

Deze keer lees je het heftige en indrukwekkende verhaal van Age. Zijn broer Jaap werd gebeten door een teek. De beet werd hem helaas fataal. Klik op deze link om het artikel te lezen.

26 april 2022 – De Stentor (Krant en online)

https://www.destentor.nl/dronten/tekenbeet-werd-jaap-fataal-vrienden-uit-swifterbant-zamelen-geld-in-met-fietstocht-naar-stockholm~a56b8791/

4 april 2022 – Stichting Tekenbeetziekten (Online)

De Fietsende Vrienden werkt samen met Stichting Tekenbeetziekten. Daarom besteedt deze stichting aandacht aan ons initiatief: https://www.tekenbeetziekten.nl/help-mee/de-fietsende-vrienden/