Hieronder een overzicht van diverse publicaties over De Fietsende Vrienden in de media:

28 november 2022 – Kantoor Business Magazine (KBM)

Wat is het toch bijzonder als mensen iets belangeloos aanbieden!

Afgelopen zomer volgde de redactie van het vakblad KBM onze Tour De TBE. We fietsten 1.600km van Swifterbant naar Stockholm om aandacht te schenken aan de tekenbeetziekte TBE, waaraan onze 5e vriend Jaap 5 jaar geleden overleed.

Bij terugkomst boodt de hoofdredacteur Joost Heessels aan om een gratis artikel over ons initiatief te plaatsen in zijn vakbad. In de november-editie hebben we een prachtige pagina gekregen. Daar zijn we superblij mee!!

23 september 2022 – Futurum Mag.21 (Magazine)

Drie keer per jaar brengt onze sponsor Futurumshop hun magazine “Futurum Mag” uit. Dit magazine wordt naar maar liefst 75.000 van de meest trouwe klanten van Futurumshop gestuurd. In de najaarseditie, nummer 21, wordt op pagina 93 aandacht geschonken aan De Fietsende Vrienden:

16 september 2022 – Östra Sörmlands Posten Zweden (krant)

Alweer een vermelding in een Zweedse krant! Dit keer in de veelgelezen en alom geprezen Östra Sörmlands Posten. Dit krantenartikel is geheel gewijd aan ons verblijf bij Sävö Vandrarhem & Café.

9 september 2022 – De Stentor (krant)

Het artikel dat op 8 september online verscheen staat deze dag landelijk paginagroot in de gedrukte versie van De Stentor:

8 september 2022 – De Stentor (online) – AD (online) – Tubantia (online)

Kwartet fietst naar Stockholm met Jaap in de hoofden en man met de hamer op de hielen: ‘Ik moet dit doen’. Bijna 1600 kilometer, twee weken, vier vrienden. Age Yska uit Apeldoorn fietst samen met vrienden Robert, Richard en Arjan van Swifterbant naar Zweden. Dat doen ze niet zomaar: ze willen aandacht vragen voor de tekenbeetziekte TBE. De vijfde vriend, Jaap, bezweek aan de gevolgen van deze ziekte. De Stentor volgt de vrienden tijdens hun emotionele tocht. Lees het complete verslag via deze link:

https://www.destentor.nl/apeldoorn/kwartet-fietst-naar-stockholm-met-jaap-in-de-hoofden-en-man-met-de-hamer-op-de-hielen-ik-moet-dit-doen~a8c32be8/

Het AD heeft dit verslag ook overgenomen in hun online editie:

https://www.ad.nl/apeldoorn/kwartet-fietst-naar-stockholm-met-jaap-in-de-hoofden-en-man-met-de-hamer-op-de-hielen-ik-moet-dit-doen~a8c32be8/

Dit artikel is verder ook in De Tubantia verschenen:

https://www.tubantia.nl/apeldoorn/kwartet-fietst-naar-stockholm-met-jaap-in-de-hoofden-en-man-met-de-hamer-op-de-hielen-ik-moet-dit-doen~a8c32be8/

4 september 2022 – Zweedse krant BJÄRE NU (online)

Vier Nederlanders fietsen momenteel door Zweden om hun vriend Jaap te eren en te gedenken die in Zweden woonde maar stierf aan TBE nadat hij was gebeten door een teek. “Met de reis willen we ook kennis verspreiden over TBE en het belang van vaccineren. De ziekte neemt toe in zowel Zweden als Nederland, maar in Nederland weet bijna niemand wat TBE is”, zegt Jaaps broer Age Yska.

Voor dit artikel zijn we uitgebreid geïnterviewd door Carina Nilsson. Mocht jouw Zweeds heel goed zijn, dan kun je de publicatie hier op je gemak lezen:

https://bjarenu.se/bjare/de-cyklar-160-mil-for-sin-avlidne-van/3833

23 augustus 2022 – CoevorderNieuws.nl (online)

Nadat we op zondag 21 augustus in Dalen, onze eerste tussenstop, waren aangekomen, werden we gebeld door Coevorder Nieuws. Of ze mochten langskomen voor een interview over ons bijzondere initiatief. Uiteraard stemden we hiermee in. Het werd een leuk, onderhoudend gesprek met journalist Esselien de Groot. Dit gesprek heeft ze prachtig verwoord in het volgende artikel:

22 augustus 2022 – Alex Miedema Blog (online)

De populaire automotive blogger Alex Miedema, groot fan van De Fietsende Vrienden schreef, een indrukwekkende blog over de start van de Tour De TBE. Het leuke van deze blog is dat die geld op kan leveren voor ons goede doel. Want hoe vaker die gelezen wordt, des te meer geld gaat er naar onze stichting. Lees en deel darom weblog:

21 augustus 2022 – De Drontenaar (online)

Bij de start van onze Tour De TBE was de pers ook aanwezig om ons verhaal op te tekenen. Onder hen Wouter Foppen van De Drontenaar. Hij stelde vlak voor vertrek een aantal vragen aan Age. De uitwerking daarvan kun je teruglezen op de site van De Drontenaar:

https://www.dedrontenaar.nl/nieuws/swifterbant/263150/bij-start-van-fietstocht-hebben-fietsende-vrienden-al-bijna-10-

18 augustus 2022 – SamenDalen (online)

Op 21 augustus vertrekken De Fietsende Vrienden vanuit Swifterbant richting Stockholm om hun aan TBE overleden vriend te eren en om aandacht te besteden aan deze tekenbeetziekte. De eerste stop zal zijn in het Drentse Dalen. Dat dit dorp de vrienden hartelijk zal ontvangen blijkt uit het volgende bericht:

29 juni 2022 – De Bron Ugchelen (krant)

Die fatale tekenbeet liep hij op in de frisgroene natuur. Na een ziektebed van een half jaar waarin zijn hersenen langzaam werden aangetast, overleed onze vriend en broer Jaap (43) eind 2017 in onze aanwezigheid aan de gevolgen van de tekenbeetziekte TBE. Lees verder in het volgende bericht:

22 juni 2022 – Flevopost (krant en online)

De Fietsende Vrienden, 4 mannen die allen oorspronkelijk uit Swifterbant komen, fietsen van Swifterbant naar Stockholm voor Jaap. En om aandacht te schenken aan te tekenbeetziekte TBE, waar hun vriend en broer aan overleed.

https://flevopost.nl/dronten/De-Fietsende-Vrienden-gaan-1.500-kilometer-fietsen-voor-het-goede-doel-27764672.html

1 juni 2022 – Futurumshop blog (online)

Onze partner Futurumshop heeft op hun website een blog gepost over De Fietsende Vrienden. De titel van de blog heet “Fietsen naar Stockholm voor het goede doel: Klik op de volgende link om het gehele artikel te lezen:

https://www.futurumshop.nl/blog/article/evenementen/fietsen-naar-stockholm-voor-het-goede-doel

29 april 2022 – 100%NL Magazine (online)

Vanaf 2022 lees je iedere maand op het online platform van 100%NL Magazine échte verhalen, van échte mensen. Mensen met een bijzonder verhaal, die heftige gebeurtenissen hebben meegemaakt, maar toch de draad weer hebben kunnen oppakken. Doorzetters, zoals wij ze noemen.

Deze keer lees je het heftige en indrukwekkende verhaal van Age. Zijn broer Jaap werd gebeten door een teek. De beet werd hem helaas fataal. Klik op deze link om het artikel te lezen.

26 april 2022 – De Stentor (Krant en online)

https://www.destentor.nl/dronten/tekenbeet-werd-jaap-fataal-vrienden-uit-swifterbant-zamelen-geld-in-met-fietstocht-naar-stockholm~a56b8791/

4 april 2022 – Stichting Tekenbeetziekten (Online)

De Fietsende Vrienden werkt samen met Stichting Tekenbeetziekten. Daarom besteedt deze stichting aandacht aan ons initiatief: https://www.tekenbeetziekten.nl/help-mee/de-fietsende-vrienden/