Het team


Leer het team van De Fietsende Vrienden kennen. Samen fietsen zij de Tour De TBE om aandacht te schenken aan de tekenbeetziekte TBE.

Age Yska


De ploegleider van De Fietsende Vrienden. En broer van Jaap, de vijfde vriend. Heeft geen racefiets. Maar is regelmatig te zien in de bossen rondom Apeldoorn op zijn mountainbike of tourfiets. Regelt binnen De Fietsende Vrienden de marketing en de contacten met sponsoren en media. Begeleidt het team van start tot finish en zorgt onderweg voor de hapjes, drankjes, pleisters, foto’s, verslagen en mentale steun.

Richard Drenth


Fanatiek wielrenner. De fiets is zijn lust en zijn leven. Is de FietsiePedia van onze wielerploeg. Draait zijn hand niet om voor een Mont Ventouxtje. Trainde al een keer met Robert Geesink. Uiteraard ging in de zomer van 2021 de fiets mee op vakantie. Om kilometers te maken in de bergen. Kijkt enorm uit naar Tour De TBE, al was het maar omdat hij daarvan de route nauwkeurig uitstippelt.

Robert Baarda


Dromen over wielrennen zat er al vroeg in. Zo wilde hij als kind o.a. Henk Lubberding zijn. Fietsen is voor deze veelzijdige creatieveling meer dan sporten. Het is het leven voelen en beleven. De vrijheid, de natuur en dat alles in combinatie met fysieke en geestelijke inspanning. Het samen aangaan van deze uitdaging past daar helemaal bij. Als acteur en singer-songwriter schreef en vertelde hij al over het fietsen en ook over onze vijfde vriend. 

Meer info over Robert: www.robertbaarda.nl

Arjan van Egmond


De Benjamin van ons team. In 2012, tijdens het WK wielrennen in Valkenburg moedigde Richard hem aan om een racefiets te kopen. “Dan gaan we samen de Mont Ventoux op”. Van Jaap ontving hij daarna een gele trui als extra aanmoediging. Is sindsdien niet meer van de fiets af te slaan. Trapt niet alleen frequent op de pedalen, maar maakt ook regelmatig loopjes op zijn basgitaar. Musiceert in de band van Robert.