Steun De Fietsende Vrienden met een donatie

Financiele steun is belangrijk

Wist je dat tot bijna de helft van de TBE patiënten waarbij het zenuwstelsel was geïnfecteerd langdurige of blijvende neurologische en neuropsychiatrische klachten en beperkingen houdt. Onze vriend Jaap overleefde het zelfs niet. Tegen TBE bestaat nog helaast geen behandeling. Je kunt je wel laten vaccineren. Juist daarom is financiële steun hard nodig. Met jouw donatie maken we samen met Stichting Tekenbeetziekten het volgende mogelijk:

– Meer bekendheid geven aan de toename van TBE in Nederland;
– Meer aandacht aan het herkennen van symptomen van TBE;
– Preventie van tekenbeten;
– Meer onderzoek naar besmetting van teken met TBE.

Doneren kan op verschillende manieren:

Via betaalverzoek / bank transfer

Klik op deze link / click on this link:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=XOZmhmu7Tv6QvKOkga5y2Q

Of betaal met een bankoverschrijving / Or pay by bank transfer:

Stichting De Fietsende Vrienden.
RSIN (ANBI): 8630.17.551
KVK: 86157477.
BIC: RABONL2U
IBAN: NL88 RABO 0190 7104 62

Ritsponsoring / Stage sponsorship

Word ritsponsor van een rit van de Tour
De TBE voor slechs € 350,-. Hier krijg je als bedrijf, naast devoldoening, veel voor terug:

Jouw logo op de routekaart, die wordt afgedrukt op de motorkap van onze Volvo
ploegwage. Vermelding als partner op de website van De Fietsende Vrienden. Vermelding in het etappeverslag. En een digitale highres foto van De Fietsende Vrienden.

Interesse? Neem dan contact op!

Scan de / the QR-Code

Klantgemak staat bij De Fietsende Vrienden hoog in het vaandel. Vandaar dat wij ook de mogelijkheid aanbieden om veilig en snel met je mobiel te betalen.

Gewoon door eenvoudig met je mobiele telefoon deze QR-code te scannen. Je komt dan in de beveiligde betaalomgeving van je eigen bank terecht.

 Als donateurs bepaal je vervolgens zelf hoe groot het bedrag is wat je wilt doneren nadat jee de QR code hebt gescand.

Stichting De Fietsende Vrienden is een ANBI

Stichting De Fietsende Vrienden is door De Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, een ANBI.

Dat betekent dat wij over onze ontvangen schenkingen geen belasting hoeven te betalen. Ook als donateur of sponsor kun je profiteren van belastingvoordeel. Maar wat is een ANBI-status precies en hoe werkt het? We leggen het graag uit.

Wat is een ANBI?

De Belastingdienst kan een ANBI-status geven aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut, bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, ontwikkelingssamenwerking of het onderwijs. ANBI-instellingen zijn bijvoorbeeld goede doelen of culturele organisaties.

Aan welke voorwaarden moet een ANBI voldoen?

Om aangewezen te worden als ANBI moet je, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat de instelling in ieder geval geen winstoogmerk heeft. Ook moeten de instellingen bijvoorbeeld de contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig voor donateurs. Dit geldt zowel voor eenmalige als periodieke giften. Donateurs aan een ANBI mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Stichting De Fietsende Vrienden hoeft over de ontvangen schenkingen en donaties geen belasting te betalen. Zo kunnen we het gedoneerde geld 100% gebruiken voor onze beoogde doelen.


Hey Jaap, we gaan jouw verhaal vertellen. Jouw dood levendig omzetten in nut. Met dat verhaal aandacht wekken voor de gevaren van de tekenbeetziekte TBE. Op jouw verjaardag proosten bij je graf. Dat mooie plekje bij het witte kerkje aan het water.

Liefs, jouw fietsende vrienden


Samen komen we een stapje verder!