Sponsor

Al vijftien zomers werk ik meerdere weken voor expressie landgoed Charme. Een Nederlands bedrijf in Frankrijk. Het landgoed ligt zo’n 130 kilometer onder Parijs, dicht bij de Loire. Als theaterdocent, jongerenwerker en acteur in het avondtheater mag ik er vele mooie sporen nalaten en prachtige dingen aanrichten bij de deelnemers. Zeer vervullend om er mijn talenten te kunnen inzetten en ontwikkelen. Ieder jaar vormt deze plek een eikpunt voor mij in waar ik sta en naartoe wil.

Nooit zal ik vergeten hoe machteloos ik vijf zomers terug moest aanhoren/lezen over de benarde medische situatie van mijn jeugdvriend. In de gekke bubbel van Charme drong het me niet meteen goed door hoe ernstig het was. Ik dacht: “Jaap is een bikkel en dat rare virus: Heftig, maar het zal uiteindelijke wel meevallen.” Toen ik na een week zonder updates informeerde naar de situatie en mij duidelijk werd dat er niet of nauwelijks vooruitgang was, drong het mij pas echt door…. Mijn vriend vecht voor zijn leven.

Sindsdien heb ik meermaals op Charme mijn songs over Jaap ten gehore gebracht. In de vier weken die ik er deze zomer werkte heb ik vaak over ons aanstaande fietsavontuur gesproken met medewerkers en deelnemers. Geen van alle gesprekspartners kenden het TBE virus. Alleen daarom al voelde ieder gesprek hierover betekenisvol.

Charme is één van de vele mooie sponsors die de De Fietsende Vrienden rijk is. Afgelopen voorjaar was het landgoed ook de plek waar we een trainingsweekend hielden. Het eerste Charme fietsweekend werd mede door mij georganiseerd als een pilot. Volgend jaar krijgt dit een vervolg. Meer info verschijnt z.s.m. op charme.NL

Creatieve groet, Robert Baarda