Waarom Your Love van The Outfield in de TOP2000 moet staan

Josie’s on a vacation far away. Come around and talk it over. Als de eerste deunen van dit lied te horen zijn op de radio moet die harder. Liefst op standje 10. En waar we hem ook horen, we appen elkaar “hij is weer op de radio op Radio 2”. Dan stemmen de rest van De Fietsende Vrienden op dat moment ook af op die zender. Dit lied verbindt ons door de herinnering aan Jaap, de vijfde vriend. Want het was zijn song.

Your Love brengt ons terug naar de donkere polders, waar we in de donkerblauwe Astra GSI van Jaap op weg waren naar een leuke stapavond. Gedurende de rit werd het cassettebandje met dit nummer letterlijk grijs gedraaid. Jaap zijn glimlach ging van oor tot oor als Your Love opstond. Hij schoof dan naar voren op de bestuurdersstoel met zijn tong uit zijn mond, schakelde terug en ging al inhalend de kaarsrechte wegen van de polder over. Onze eindbestemming was vaak Starlight in Nijkerkerveen of Stratumseind in Eindhoven. Daar was het altijd feest. Dansen op de deunen van 2 Unlimited, DJ Paul Elstak of 2 Brothers on the 4th Floor, meisjes versieren en vooral blauwtjes lopen. Naderhand een broodje shoarma en op de terugweg weer het bandje met Your Love. Voor ons de perfecte afwisseling op de herrie uit de discotheken.

Deze mooie herinnering aan Jaap is de enige reden waarom wij Your Love van The Outfield in de top2000 willen stemmen.  Eén van de mooie dingen van muziek is dat het je laat herinneren. Het brengt je weer terug naar vervlogen tijden. Naar de ritten in de Astra, naar Jaap achter het stuur. Dus als wij “I just wanna use your love tonight, I don’t wanna lose your love tonight” weer horen en luidkeels meezingen, leeft Jaap voor ons weer. Al was het alleen maar in onze gedachten.

Wil jij ons helpen deze herinnering aan Jaap levend te houden? Neem dan Your Love van The Outfield mee in jouw stemlijst van de Top2000. Als we allemaal op dit nummer stemmen, komt hij weer terug in deze lijst der lijsten. Want de enige keer dat deze kraker van weleer in de Top2000 stond was in 2020. Toen stond die op nummer 1994.

Stem je met ons mee? Dat kan vanaf 27 november op deze site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s