OFF-ROAD RIDER zou ook over Jaap kunnen gaan

English text below

De Zutphense creatieve duizendpoot en fietsende vriend Robert Baarda kan niet alleen heel goed op de pedalen trappen, hij is ook nog eens begenadigd tekstschrijver bij rallytrucks.nl. De laatste twee weken zat hij bovenop het nieuws over de Dakar Rally.

De liefde voor de Dakar Rally zat er bij Robert al vroeg in. Ook bij zijn beste vriend Jaap. Robert vertelt: “Jaap en ik hadden drie gezamenlijke helden: Marco van Basten, Bruce Springsteen en… Jan de Rooy. Vroeger waren samen ook ‘fan’ van DAF. Dat had zeker te maken met Jan De Rooy en zijn spectaculaire deelnames aan Parijs-Dakar in de jaren ‘80. We zijn meerdere keren met z’n tweeën naar het DAF museum geweest. Destijds nog in Glanerbrug en later in Hengelo. Samen verzamelden we DAF miniaturen. Daar zat een grote gemeenschappelijke interesse toen we tieners waren”.

“Durf te gaan over onbegaanbare wegen”

Samen met Jaap begon Robert zijn liefde voor rally trucks in het algemeen en de Dakar Rally in het bijzonder. Die liefde gaat zelfs zover dat hij eind vorig jaar het nummer ‘OFF-ROAD RIDER’ uitbracht. Een rockende ode aan de helden van de woestijnrally. Dat Robert zijn Dakar liefhebberij nu samenbrengt met zijn muzikale talent, noemt hij een nieuwe stap in zijn carrière: “Off-Road Rider zou ook over Jaap kunnen gaan. Of mijzelf. In bredere zin gaat het nummer namelijk over mensen die hun eigen ongebaande weg kiezen. Risico’s durven nemen om te ontdekken, zoeken, vallen en opstaan en te vinden. Bovendien gaat het nummer over ‘durven te gaan over ongebaande wegen’. I’m an off-road rider. And I’ll find my way. Jaap was in mijn ogen iemand die het onbekende durfde aan te gaan. Zeker toen hij emigreerde naar Zweden. Juist op dat vlak is hij, nu meer dan ooit, een inspiratie in de stappen die ik de laatste tijd mag maken. Alles binnen mijn persoonlijke ontwikkeling lijkt nu samen te komen: Mijn passie voor het fietsen, de Dakar rally, het creatieve als singer-songwriter en het vieren van de liefde, vriendschap en het leven. In de solo voorstellingen ‘Laat me Gaan!’ die ik afgelopen jaar gespeeld heb eindig ik met een persoonlijke verhaal met de conclusie dat het tijd is om te oogsten. Zo voelt dat ook echt en het fantastische project van De Fietsende Vrienden maakt daar een belangrijk deel van uit”.

Het nummer Off-Road Rider is via alle gangbare streamingsdiensten te beluisteren. De Lyrics kun je hier lezen.

ENGLISH TEXT

OFF-ROAD RIDER could also be about Jaap

Creative jack-of-all-trades and cycling friend Robert Baarda from Zutphen is not only a good cyclist, he is also a gifted copywriter for rallytrucks.nl. For the last two weeks, he has been on top of the news about the Dakar Rally.

Robert’s love for the Dakar Rally started early. It was the same with his best friend Jaap. Robert says: “Jaap and I had three common heroes: Marco van Basten, Bruce Springsteen and… Jan de Rooy. We also used to be DAF ‘fans’ together. That was certainly due to Jan De Rooy and his spectacular participation in the Paris-Dakar rally in the 1980s. The two of us went to the DAF museum several times. At the time in Glanerbrug and later in Hengelo. We collected DAF miniatures together. There was a great common interest there when we were teenagers”.

“Dare to go over impassable roads”.

Together, their love for rally trucks in general and the Dakar Rally in particular grew. That love goes so far that at the end of last year, he released the song ‘OFF-ROAD RIDER’. A rocking ode to the heroes of the desert rally. The fact that Robert has now combined his love of Dakar with his musical talent, he calls a new step up in his career: “Off-Road Rider could also be about Jaap. Or myself. In a broader sense, the song is about people who choose their own untraveled path. Daring to take risks in order to discover, search, fall down and find. Moreover, the song is about ‘daring to go off the beaten track’. I’m an off-road rider. And I’ll find my way. In my eyes, Jaap was someone who dared to take on the unknown. Especially when he emigrated to Sweden. On that level in particular, he is now, more than ever, an inspiration for the steps that I have been taking lately. Everything in my personal development seems to come together now: My passion for cycling, the Dakar rally, being creative as a singer-songwriter and celebrating love, friendship and life. In the solo performances “Let me go” that I have played last year, I end with a personal story with the conclusion that it is time to harvest. That is how it really feels, and the fantastic project of De Fietsende Vrienden is an important part of that”.

The song Off-Road Rider can be listened to via all major streaming services. You can read the lyrics here.

Albumhoes van OFF-ROAD RIDER

De lyrics / songtekst van OFF-ROAD RIDER:

Out in the valleys where no one’s gone before 
Let the engine growl just looking for more
Dust clouds hanging above these gravel roads and stones
Push it to the limits I feel it in my bones

(Refr.)
I’m a rider
I’m a fighter
Put the pedal to the metal
My mind on overdrive
Let’s head out into the dessert
I’m an off-road rider oh yeah
Oh yeah (2x)

Crazy fever running through my veins
Burning sunlight and boiling brains
I count the numbers I find my pace
Waypoint after waypoint hard grin upon my face

(Refr.)

I’m an off-road rider
I’m playing the game
I’m an off-road rider
Though it’s a little insane
Oh I love 
Being an off-road rider

Oh yeah (2x)

(Refr.)

I’m an off-road rider
And I’ll find my way

Muziekcredits:
Tekst, muziek, vocalen: Robert Baarda
Productie, mix & mastering: Rogier Hemmes
Drums: Jan Pohl
Gitaren: Maarten Ouweneel
Toetsen: Jack van de Ven
Bas: Rogier Hemmes
Achtergrondzang: Linda Evenhuis
Opgenomen bij Okapi Recordings, Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s