Suus en Luuk wijzen De Fietsende Vrienden de weg

22-08-2022, Cloppenburg DE. Vandaag geven we het woord aan Suus en Luuk. De vrolijke tweeling van onze dagsponsor ideaLOGO. Normaal leren Suus en Luuk kinderen beter spreken door de juiste opbouw van een verhaal. Maar nu zijn ze even vrij. Ze reizen namelijk mee met De Fietsende Vrienden. Helemaal naar Stockholm. Dat ze dit bijzonder vinden, blijkt uit hun volgende verslag. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Lieve fans van De Fietsende Vrienden,

Bui-ten-ge-woon. Bril-jant. Fa-bel-ach-tig. Fan-tas-tisch. Ge-wel-dig. Gran-di-oos. Met deze woorden kunnen wij de eerste twee dagen van onze reis met Age, Arjan, Richard en Robert wel samenvatten. Wat een beleving! We vallen van de ene verbazing in de andere. Over de dag van gisteren kun je in deze leuke blog alles lezen, daarom willen wij het graag hebben over vandaag, een machtig mooie maandag!

Vanmorgen werden we wakker in Dalen. Bij het huis Annette en Willy, de zus en zwager van Robert. Wat zijn dat een gastvrije mensen zeg. We kregen een heerlijk ontbijt. Wij houden van Yoghurt met Cruesli en verse aardbeien. Als drankje namen we verse jus. Lekker gezond. Daarna rond de klok van tienen gingen we snel de auto in.

Klaar voor de tocht naar het Duitse Cloppenburg. Honderdelf kilometer. Dat is ver. Vooral op de fiets. Toch moesten we nog even wachten voordat we vertrokken. Want de grote mensen moesten eerst nog officieel Dalen afvinken op de motorkap van de auto.

Dat duurde wel lang. Die Age moest wel 10 foto’s van maken voordat de juiste werd geschoten. Pffff. Dat hadden wij in één keer al goed gedaan. Maar goed, geen verkeerd woord over onze chauffeur ;-).

10:23u. Eindelijk. We vertrokken en reden achter de fietsers aan. Met een tempo van een kleine 30km per uur passeerde we pittoreske plaatsen als Veenoord, Erica (waar we langs het huis van Daniel Lohues van Skik, onder andere bekend van de wereldhit ‘Op Fietse‘, reden), Klazinaveen en Zwartemeer. Vanaf deze laatste plaats waren we in een vloek en een zucht in Duitsland. Tijd voor een fotomomentje met de fietsende helden op de grens van Nederland en Duitsland. Jammergenoeg konden we noch een grenspost, noch een grenspaaltje vinden. Wel een stip op de weg, die de grens markeerde. Dus daar hebben we ons opgesteld. Even lachen en KLIK:

Suus en Luuk met De Fietsende Vrienden bij de Grens van Nederland en Duitsland

En door…

Toch niet…

BIj de eerste de beste afslag wilden de jongens een kopje koffie drinken. Toe maar dan.

De Fietsende Vrienden drinken een bakkie pleur

En door…

Jawel, de wielrennende vrienden gaven aan dat ze nu even flink wilden doortrappen. Dat gaf ons de gelegenheid om hetzelfde te doen in de volgauto. We vroegen Age daarom om off-road te gaan, te driften en een jump te maken met de Volvo XC40. Maar we konden praten als brugman, Age deed het niet! In plaats daarvan ging hij suf bij veldje met windmolens staan. Of wij hier op de foto wilden. ECHT NIET!

De bezemwagen van De Fietsende Vrienden bij een suf windmolenveldje ergens in Duitsland

We raceten vervolgens naar Apeldorn en zochten een plekje op om te lunchen. Het was immers al na éénen. Age appte de fietsers waar we zaten en nog geen 20 minuten later waren ze waar wij ook waren. We hadden goed en wel onze boterham in onze mond, toen nog drie fietsers aanschoven. Deze ‘gemütliche Deutsche Männer’ zagen onze wagen en vroegen naar ons avontuur. Richard vertelde in geuren en kleuren over de Tour De TBE. De mannen waren diep onder de indruk van Richard zijn betoog. Één van hen bleek arts-met-pensioen te zijn en kende de gevaren van TBE/FSME. Hij vond het geweldig wat we deden en zei dat het ook belangrijk was om in Duitsland meer aandacht aan dit onderwerp te schenken. De man bleek ook vrijgevig, want hij trok zijn portemonnee en gaf ons een mooie bijdrage voor onze tocht. Wat een held!

Nadat we ons buikje goed gevuld hadden, ging de tocht weer verder. Arjan, Richard en Robert wilden in één ruk door naar Cloppenburg. Dat was nog een kleine 50 kilometer. We lieten ze gaan. Dat gaf ons de gelegenheid om nog wat boodschappen te doen. We kochten enkele suikenhoudende drankjes voor de energie van de fietsende mannen. Zijn ze vast blij mee. Onderweg naar Cloppenburg kwamen we ze weer tegen. Ze reden snel vandaag!

Ik heb de banden vol met lucht, dus ik heb ja niks te klagen…

Rond de klok van 17:30u arriveerden we eindelijk bij onze eindbestemming Cloppenburg. We overnachten bij een edding collega van Age. Hij heet Thilo Böckmann. Wat een aardige vent. En hij heeft een ZWEMBAD. JIPPIE. Dat weten jullie wel hoe wij deze onvergetelijke dag afgesloten hebben ;-).

TSCHÜSS! Groetjes, Suus en Luuk.

Ps. Oh ja, vergeten te vertellen: we zagen dat Ahrensburg nog niet op de motorkap stond. Waren De Fietsende Vrienden klaarblijkelijk vergeten. Terwijl ze daar komende woensdag wel gewoon aankomen. Hebben we ze voorzichtig verteld van deze fout. Werd direct opgepakt door de vader van Thilo, die ook aanwezig was. Hij schreef Ahrensburg netjes op de kaart. Ook weer opgelost…

Een reactie op “Suus en Luuk wijzen De Fietsende Vrienden de weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s