Afzien tijdens de op-één-na-langste rit

Cloppenburg, 23-08-2022. Nadat we ontbeten hebben, verzamelen we ons rond 09:30u bij de volgauto. Een rondgang langs de fietsende vrienden leert dat men tegen deze rit op ziet. Vandaag staat namelijk de rit van Cloppenburg naar Sittensen op de agenda. Met 141 kilometer de op-één-na-langste rit van de Tour De TBE. Letterlijk staat er geen wolkje aan de lucht, maar of dat figuurlijk ook zo is? De tijd zal het ons leren…

Allereerst wordt door Thilo Böckmann, de aanbieder van onze overnachting, Cloppenburg afgestreept op de motorkap van de bezemwagen. Het teken dat we kunnen starten met onze derde rit.

Thilo Böckmann, edding collega van Age, maakt het vakje bij Cloppenburg rood met een echte e-11 retract marker

Vanwege de lengte van de rit is er afgesproken om de rit in vier behapbare stukken te delen. Ieder ongeveer 35 kilometer lang. Arjan, Richard en Robert zullen Age weer tegenkomen bij het pondje van Lemwerder. Age gaat eerst nog aan de website werken en de nieuwsbrief verzenden. Daarna zal hij de jongens achterna rijden. De nieuwsbrief is belangrijk (inschrijven kan hier), want het kan vandaag zomaar de dag worden dat we de EUR 10.000,- aan donaties gaan overschrijden. Age zal daarom in de nieuwsbrief niet alleen een kort verslag doen over de eerste twee dagen, maar ook een oproep doen om te doneren.

Ondertussen zijn de fietsers in ons midden bezig met de eerste 35 kilometer. Die gaan boven verwachting goed. Het tempo zit er goed in. Plaatsen als Ahlhorn, en Huntlosen schieten aan de jongens voorbij. In Bookholzberg wacht de eerste pauze. Heerlijke broodjes en een kopje filterkoffie worden genuttigd. En geheel in de geest van Jaap wordt dit omlijst met de nodige humor:

Als het energieniveau van de jongens weer is gestegen, doet de temperatuur hetzelfde. De dertig graden wordt bijna aangetikt, wat het fietsen alleen maar zwaarder maakt. En alsof dat niet genoeg is, voelen de fietspaden in dit gedeelte van de Bondsrepubliek aan als een veld vol molshopen. Het is hobbeldebobbellen naar de Leemweerder veerpond die ons naar Vegesack zal brengen.

Vegesack blijkt een levendig plaatsje te zijn vlak bij de bekende hanzestad Bremen. Er wordt afgesproken dat na 35 kilometer weer een stop gemaakt zal worden. Age rijdt daarom geairconditioned naar het Duitse dorpje Tarmstedt. De mannen op de fiets hebben deze luxe niet. Zij rijden in de volle hitte, het is inmiddels boven de dertig graden, richting dezelfde plaats. Aan de andere kant van de rivier de Wezer blijken de wegen er niet veel beter op te zijn geworden. Het is zwaar, om niet te spreken van zeer zwaar. Dat kost veel energie, dus moet er regelmatig gegeten te worden. Al fietsend wordt er daarom een bekoorlijk banaantje genuttigd:

Oververhitting

Alsof je in een te hete sauna urenlang fietst zonder dat je kunt ontsnappen. Zo voelt oververhitting. Het zorgt voor een bezweet lichaam, maagkrampen en een zweverig gevoel in je hoofd. Tel daar de normale verschijnselen van fietsers die meer dan 120 kilometer hebben gefietst op een pad dat aanvoelt als een wasbord bij op (vermoeide spieren, scheurende schouders, kramp in de kuiten) en je weet dat het een lastige rit is. Uiteraard weten we dat ons hoofd en lichaam sterk genoeg zijn om dit vol te houden. Dus gaan we door. En met het bikkelschap van Jaap in het achterhoofd voltooien we ondanks alles deze rit moe, maar voldaan!

In Sittensen worden we hartelijk opgewacht door een vrolijke Leon, zoon van de Age’s collega Kerstin Böggering. Om te herstellen nemen we eerst een bak Yoghurt met walnoten, blauwe besjes en honing. Daarna pakken we de auto uit en volgt de gebruikelijke kamerverdeling. Daarna volgt een spannend moment…

Mijlpaal bereikt!

…Het is inmiddels traditie geworden na elke rit. Ook na deze loodzware derde. Kijken wat het bedrag is wat we aan donaties tot nu toe hebben binnen gekregen. Dit helpt immers ook om de zware ritten te doorstaan. Age opent vol verwachting de Rabo App (tromgeroffel). Arjan, Richard en Robert kijken hem met spanning aan. Alsof ze voor hun verjaardag een verrassing krijgen. (nogmaals tromgeroffel). De App laat voor het eerst een getal met 5 getallen voor de komma zien. Jawel, de magische grens van EUR 10.000,- is bereikt! Magnifiek. Hier moet op geproost worden!

De fles champagne die in de auto ligt wordt soldaat gemaakt. Goed om te vermelden is dat 100% van alle donaties naar ons goede doel gaat: Meer aandacht voor TBE en het herkennen van de symptomen, meer onderzoek naar de besmetting van teken met TBE en preventie van tekenbeten. Dit alles in nauwe samenwerking met Stichting Tekenbeetziekten. En hier is veel geld voor nodig. Dus alle donaties blijven welkom!

Proost!

Oant moarn!

DAGSPONSOR: BilancioBudget

De rit van vandaag is mede mogelijk gemaakt door Stephan Wiersma, franchisenemer van BilancioBudget.

BilancioBudget is een franchiseorganisatie die bestaat uit bewindvoerders en budgetbeheerders. Zij werken landelijk en kunnen hierdoor mensen in heel Nederland helpen met onafhankelijke financiële hulpverlening. Voor BilancioBudget is het erg belangrijk dat zij de financiële balans voor hun cliënten weer terugvinden. Dit doen ze door iets wat zij ‘goed rentmeesterschap’ noemen: BilancioBudget voert het financiële beheer over het geld van iemand anders en dat doen ze professioneel en met respect.

Meer lezen over de dienstverlening van BilancioBudget kun je op hun site: https://www.bilanciobudget.nl/

Een reactie op “Afzien tijdens de op-één-na-langste rit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s