Sublieme supporters

Gislaved – 31-08-2022Gistermiddag werden we met luid applaus binnengehaald in Långås. Evenals de dag ervoor in Våxtorp. Waar we ook slapen, de mensen staan altijd voor ons klaar. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in ons initiatief. De BBQ wordt voor ons aangestoken of er wordt voor ons gekookt, we spelen Kubb of Jeu de boules met de families. Op internet krijgen we hartverwarmende reacties op onze posts en onze blogs. Elke dag ontvangen we donaties voor ons goede doel. Als we al een verwachting hadden van wat we mee zouden maken tijdens onze Tour De TBE, dan is die in ieder geval ontzettend overtroffen!

“Hoi Age, mag ik straks met de rode stift het rondje bij Långås inkleuren”. Het is een dolenthousiaste Gijs, de zoon van onze hosts Maaike en Cees.
“Als jij dat heel graag wilt doen Gijs, dan mag dat natuurlijk”
“Jippiehhhhhhhhh!!!”
“Dan ben je wel de jongste die dat ooit heeft gedaan, Gijs”
“Wow, is dat echt zo”
“Jazeker, bijzonder hè”
“Echt wel!”
“Wil je ook een stukje meefietsen met Arjan, Richard en Robert?”
“Pappa, mag ik een stukje meefietsen met de fietsende vrienden?”
“Ja hoor, fiets maar mee tot De Handlanger”

Puur en mooi. De reactie en de schittering in de ogen van dit 6-jarige jongetje. We kennen Gijs nog geen 24 uur, maar hij is op dit moment al onze grootste fan. Zo enthousiast dat hij mag aftekenen en meefietsen. Zijn fietsje moet natuurlijk op de foto als we bij de auto staan. En onze jongste afvinker ooit wil vooraan fietsen als we wegrijden. Bij ons afscheid high-fiven we met hem en roept hij ons nog na “komen jullie weer bij ons langs als jullie in de buurt zijn?”. “Dat doen we, jongen, dus tot ziens!”


Wij fietsen de Tour De TBE om Jaap te eren en om aandacht te vragen voor de tekenbeetziekte TBE. DIt is het gezamenlijke motief van ons vieren, van De Fietsende Vrienden. We zijn zeer gemotiveerd om ons doel kenbaar te maken aan iedereen die dat wil. Via onze website, via de social media, via ons netwerk, via de pers, via gesprekken. Maakt eigenlijk niet uit hoe, We vertellen ons verhaal met passie omdat we erin geloven. En dat resoneert, merken we. Het bracht ons verhaal op de nationale radio en in diverse kranten en magazines. Zelfs hier in Zweden hebben we met de pers gesproken.

Ons verhaal weerklinkt ook bij jullie, onze sublieme supporters. Of zullen we zeggen: fabelachtige fans. Want wat krijgen wij iedere dag weer vele mooie reacties! Om kippenvel van te krijgen. We zijn hier zo trots op, dat we ze graag met jullie willen delen. Derhalve hierbij een bloemlezing van deze welgemeende reacties:
“Ik volg jullie iedere dag. Goed om te zien dat alles voorspoedig verloopt. En wat een prachtig bedrag hebben jullie al weten op te halen”
“Elke ochtend tijdens het ontbijt weer genieten van jullie blog, dankjewel”
“Wat mooi om jullie te kunnen volgen. Moest wel hard lachen om het Mac-filmpje”
“Succes met de tocht mannen!”
“Erg leuk om zo met jullie mee te fietsen. En heerlijk die humor. Succes de volgende ritten.”
“Wow, wat een ervaringen! Heerlijk om te lezen”
“Petje af mannen! Een bijzondere prestaties, een goed doel, mooie reisblogs”
“Respect mannen. Toppers allemaal. Het gaat prachtig”
“Weer bedankt mannen. Fijn dat jullie ons op de hoogte houden….. Succes”
“Prachtig wat jullie doen uit liefde en overtuiging. Diep respect”
“Goed zo, wind in de rug en Jaap in het achterhoofd. Respect mannen!!!!”
“Prachtig verslag. En wat een samenspel hebben jullie. Topmannen”

En zo kunnen we nog wel een uurtje doorgaan. Hoe kunnen we jullie ooit bedanken? Met een videootje misschien? OK, als jullie dat persé willen, dan doen we dat:

Met jullie hartverwarmende reacties geven jullie bovendien vaak aan dat jullie meer willen. Meer dagverslagen. Meer foto’s. Meer content. En als jullie meer willen hebben, dan krijgen jullie meer. Voor onze fans doen we namelijk alles. Dus u vraagt, wij draaien:

Wel prettig dat de fietsroute van Långås naar Gislaved dwars door een merengebied heen gaat…

Over meer gesproken. Er is vandaag weer meer geboden op ons gesigneerde wielershirt. De hoogste bieding staat op maar liefst € 600,-. Maar als jij meer voor dit wielershirt over hebt, wat we ons goed kunnen voorstellen, dan kun je nog tot en met 6 september bieden op deze pagina: https://defietsendevrienden.nl/bied-op-het-gesigneerde-wielershirt-van-de-fietsende-vrienden/. Verder is het totale donatiebedrag vandaag ook meer geworden. Het staat nu op het uit-munt-ende bedrag van € 11.555,32.

Natuurlijk blijven we jullie tot en met 6 september inspireren met onze verhalen en belevenissen. Zodat jullie daar zelf onderdeel van kunnen zijn. En blijf vooral die lieve reacties geven. Deel ons verhaal met jullie vrienden, collega’s en familie. Want een gedeelde herinnering leeft immers langer…

Sportieve groetjes en een diepe buiging vanuit ons Gislavedse Brygghuset (Zweeds voor brouwhuis),
Richard, Arjan, Age, Robert

De dagsponsor van vandaag is: Pallet Recycling Friesland.

2 reacties op ‘Sublieme supporters

  1. Terwijl ik nog in bed lig, lees ik de blog met veel,plezier. Gefeliciteerd met het oplopende bedrag en de nieuwe bieding op het gesigneerde shirt. En bedankt voor alle mooie opnames van het land van onze Jaap.

    Like

  2. Wat een geweldig mooie omgeving om deze prachtige route te rijden. De aanpassing van de route meer dan waard. Jullie foto’s zijn werkelijk geweldig.
    Veel succes met het vervolg van de tour. Vraag; hoe staat het met het Zweeds spreken?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s