Official route of Tour De TBE 2022

Met de wielerploeg “De Fietsende Vrienden” fietsen wij, Robert, Arjan, Richard en Age in twee weken van Swifterbant naar Stockholm. Tijdens deze tocht van ongeveer 1.500 kilometer gaan wij aandacht schenken aan de gevolgen van de tekenbeetziekte TBE. Onze vijfde vriend, Jaap, bezweek namelijk aan de gevolgen van deze ziekte.

With our cycling team we are cycling in two weeks from Swifterbant to Stockholm. During this trip of about 1,500 kilometers we will pay attention to the consequences of the tick-borne disease TBE. Our fifth friend, Jaap, succumbed to the consequences of this disease.

4 TBE landen / 4 TBE countries

We fietsen door vier landen waar TBE voorkomt; Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden. In Swifterbant, het dorp waar we opgroeide, zal onze tour beginnen. Gedurende onze reis overbruggen we circa 7.000 hoogtemeters. We zwoegen, ploeteren en gaan diep. Maar dit staat in schril contrast tot wat mensen dagelijks meemaken als gevolg van het TBE virus.

We cycle through four countries where TBE is prevalent; the Netherlands, Germany, Denmark and Sweden. Swifterbant, the village where we grew up, will host the Grand Départ. During our journey we bridge over approximately 7,000 altimeters. We toil and go deep. But this is in stark contrast to what people experience daily as a result of the TBE virus.

Help ons aan overnachtingen! / Help us to find accommodation!

Tijdens de Tour De TBE zijn we 17 dagen onderweg. Om te slapen hebben we 15 overnachtingsadressen nodig voor 4 personen. Daarvan hebben we er diverse aangeboden gekregen; in de buurt van Dalen (NL), Visselhövede (DE), Ahrensburg (DE), Tappernøje (DK), Helsingborg (SE), Jönköping (SE), Nörrköping (SE), Nynäs Slott (SE) en Stockholm (SE). Speciale dank voor iedereen die deze overnachtingen aan ons heeft aangeboden. Maar we zoeken nog 6 accommodaties om te slapen. Namelijk in de buurt van: Garrel (DE), Oldenburg in Holstein (DE), Roskilde (DK), Halmstad (SE), Gislaved (SE) en Motola (SE). Help jij ons daarom mee zoeken naar een gratis slaapplek in (de buurt van) één van deze 6 steden? Laat het dan weten via ons contactformulier of de comments onder deze post.

During the Tour De TBE we will be on the road for 17 days. To sleep we need 15 overnight addresses for 4 people. Of these we have been offered several; near Dalen (NL), Visselhövede (DE), Ahrensburg (DE), Tappernøje (DK), Helsingborg (SE), Jönköping (SE), Nörrköping (SE), Nynäs Slott (SE) and Stockholm (SE). Special thanks to everyone who offered these accommodations to us. But we are still looking for 6 accommodations to sleep. Namely near: Garrel (DE), Oldenburg in Holstein (DE), Roskilde (DK), Halmstad (SE), Gislaved (SE) and Motola (SE). Will you help us find a free place to sleep in (the neighbourhood of) one of these 6 cities? Let us know via our contact form or the comments below this post.

Total: 1506 KM

Day #Acc #DayDateStartFinishDay KmTotal Km
11Sunday21 AugSwifterbant (NL)Dalen (NL)112112
22Monday22 AugDalen (NL)Garrel (DE)105217
33Tuesday23 AugGarrel (DE)Visselhövede (DE)124341
44Wednesday24 AugVisselhövede (DE)Ahrensburg (DE)116457
55Thursday25 AugAhrensburg (DE)Oldenburg in Holstein (DE)104561
66Friday26 AugOldenburg in Holstein (DE)Tappernøje (DK)69630
77Saturday27 AugTappernøje (DK)Roskilde (DK)112742
88Sunday28 AugRoskilde (DK)Helsingborg (SE)66808
99Monday29 Aug
109Tuesday30 AugHelsingborg (SE)Halmstad (SE)95903
1110Wednesday31 AugHalmstad (SE)Gislaved (SE)95998
1211Thursday1 SepGislaved (SE)Jönköping (SE)861084
1312Friday2 SepJönköping (SE)Motola (SE)1041188
1413Saturday3 SepMotola (SE)Nörrköping (SE)831271
1514Sunday4 SepNörrköping (SE)Nynäs slott (SE)1001371
1615Monday5 SepNynäs slott (SE)Stockholm (SE)911462
1715Tuesday6 SepStockholm (SE)Ekerö (SE)441506
Route Tour De TBE per day

Leuke weetjes over de Tour DE TBE / Fun facts about the Tour DE TBE

De Tour De TBE is ca. 1.506 kilometer lang. Met een gemiddelde fietssnelheid van 23,7 km/h zitten we 63 uur en 26 minuten op de fiets. Het hoogste punt van de rit bereiken we na 1.075 km fietsen. Met Jönköping in het zicht bereiken we dan een hoogte van 300 meter. In totaal fietsen we 1243 km op asfalt, 5,55 km op onverharde wegen, 13,3 km op kasseien, 2,52 km op verhard gravel en 26,7 km op nog onbekend terrein. We worden tijdens de rit ook vooruit geholpen, want 25,4 km varen we met de veerpont. Ook leuk om te weten: we fietsen een klein deel van de route van de Tour de France van 2022!

The Tour De TBE is approximately 1,506 kilometers long. With an average cycling speed of 23.7 km/h, we spend 63 hours and 26 minutes on the bike. We reach the highest point of the tour after cycling 1,075 km. With Jönköping in sight, we reach an altitude of 300 meters. In total, we cycle 1243 km on asphalt, 5.55 km on dirt roads, 13.3 km on cobblestones, 2.52 km on hardened gravel and 26.7 km on still unknown terrain. We are also helped forward during the ride, as 25.4 km we take the ferry. Also fun to know: we cycle a small part of the route of the 2022 Tour de France!

Word dagritpartner! / Become a day ride partner!

Voor bedrijven is het mogelijk om partner van een dagrit te worden. De kosten hiervoor zijn slechts € 350,-. Hiervoor krijgt je als partner jouw logo op de partnerpagina van onze website, de mogelijkheid om deel te nemen aan de proloog op 21 augustus, naamsvermelding in de blog van de dagrit die je sponsort, een foto van De Fietsende Vrienden en heel veel voldoening. Want jouw bedrijf maakt het mogelijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de tekenbeetziekte TBE. Interesse? Laat het dan weten via ons contactformulier.

For companies it is possible to become a partner of a day ride. The cost for this is only €350. As a partner, you get your logo on the partner page of our website, the opportunity to participate in the prologue on August 21, your name in the blog of the stage you sponsor, a picture of “De Fietsende Vrienden” (The Biking Friends) and a lot of satisfaction. Because your company makes it possible for more research to be done on the tick-bite disease TBE. Interested? If so, please let us know via our contact form.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s